Vijesti

Hajlajterom do sjaja i svježine lica

Isticanje određenih dijelova lica može biti podjednako efikasno kao i skrivanje svega onoga što ne želimo da se primijeti.

 

 

 

Upravo zbog toga se koristi hajlajter, ali i iluminator i bronzer. Iako bi se na prvi pogled moglo zaključiti da su te tri riječi sinonim za istu stvar, to nije tačno.

 

Hajlajter licu daje sjaj i svježinu. Stavlja se na određene dijelove lica kako bi se dobio svjež izgled - na vrh jagodičnih kostiju, oko unutrašnjeg ugla oka, ispod obrva, po sredini nosa (radi efekta sužavanja), na centralni dio čela ili iznad središnjeg dijela gornje usne. Ideja koja stoji iza hajlajtera je prelamanje svjetlosti na određenim dijelovima lica, što čini da ono izgleda mlađe i svježije.

 

Iluminator, s druge strane, kao što mu ime i sugeriše, služi kao posvjetljivač određenih dijelova lica. Njime se određeni dijelovi lica mogu vizuelno izdužiti, skratiti ili prekriti, baš kao što to čine i korektori.

 

Vješto odabran i stavljen hajlajter daće koži sjaj i svježinu. Za to je, međutim, potrebno ispuniti par uslova koji se tiču pravilnog odabira i nanošenja.

 

Po pitanju odabira najvažniji kriterijum je nijansa tena: na svijetloj koži roze hajlajteri djelovaće nježno i prirodno, a i koža sa žućkastim tonovima će takođe lijepo izgledati s roze tonovima. Zlatne nijanse izgledaju lijepo na tamnijoj i koži maslinastog podtona.

 

Svrha hajlajtera je da izgledate svježe i odmorno, a ne da šljaštite, pa birajte one proizvode koji će koži podariti diskretan i elegantan sjaj

 

Nanošenje u 4. koraka

 

1. korak

 

Nanesite tečni puder preko cijelog lica, a na predio ispod očiju stavite malo korektora za nijansu svjetlijeg od boje pudera. Zatim odaberite dvije nijanse tamniji korektor od boje prirodnog tena i nanesite ga na jagodice, kako biste licu dali konture.

 

2. korak

 

Da bi šminka ostala na svom mjestu tokom cijelog dana, nanesite puder u prahu na predio ispod očiju, kao i duž nosa, čela i brade.

 

3. korak

 

Hajlajter nanesite na najviše dijelove jagodica. Za ovaj korak najbolje je koristiti lepezastu četkicu, a možete se poslužiti i onom za nanošenje rumenila. Ili jednostavno izaberite hajlajter u stiku.

 

4. korak

 

Koristeći manju četkicu ili služeći se jagodicom kažiprsta nanesite odabrani hajlajter duž kapaka, koncentrišući se na unutrašnje uglove oka i iznad obrve.

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.