Vijesti

Legendarni Čak Noris dobio spomenik u Zagrebu

Legendarni Čak Noris dobio spomenik u Zagrebu

Legendarni Čak Noris (Chuck Norris) dobio je spomenik u Zagrebu otkriven u ponoć u subotu 10. marta nakon vatrometa i organiziranog dočeka njegovog 78. rođendana u zagrebačkom naselju Sloboština.

Spomenik u prirodnoj, ali ne i u životnoj veličini glasovitog američkog glumca, djelo je autora koji je htio ostati anoniman, kako je istaknuo, na zahtjeva Čak Norisa s kojim valja održavati dobre odnose, javila je Hina.

''Ovo je prvi spomenik Čak Norisu u Hrvatskoj. Hrvatska se na ovaj način upisala u red visokorazvijenih europskih zemalja koje već odavno imaju taj spomenik, kao što je recimo Češka za koju sam sasvim siguran, ali valjalo bi istražiti koje su to još zemlje. Čak Noris je sada u Hrvatskoj dobio i svoju skulpturalnu materijalizaciju'', rekao je Kruno Lokotar, šef ceremonije zagrebačke proslave rođendana Chucka Norrisa.

Dodao je i kako Zagreb sada nije postao milionski grad, nego broji i milijarde jer Čak Noris ne poznaje granice, a izrazio je i nadu kako će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetiti spomenik barem iduće godine, naglasivši kako je dolaskom Čak Norisa Zagreb sada postao i sigurnijim gradom.

Osvrnuo se i na druge gradove u okolnim državama koji su dobili spomenike filmskim borcima za pravdu.

''Bruce Lee je ostao u Mostaru, a Zagreb je sada dobio Čak Norisa. No, nećemo se nadmetati kao u Zmajevom gnijezdu. Ne živimo u zmajevim gnijezdima'', zaključio je Lokotar.

Autor proslave Norisovog rođendana Saša Čubrilo zahvalio je svima koji su se okupili na višesatnom slavlju u zagrebačkom Norris caffeu na kojem su, između ostalih, nastupili performer Siniša Labrović i stand-up komičari te u sklopu kojeg je održano takmičnje u karaoke zlokobnom pogledu Čak Norisa, ali i takmičenje u konzumiranju ljutog.

Iako su to neki navodili kao mogućnost, Čak Noris se okupljenima na zagrebačkoj proslavi ipak nije zahvalio preko video-linka, ali njegovi su emisari prenijeli poruku: ''Čak je lani došao u Sloveniju. Odmah nakon toga Slovenija je dobila arbitražu protiv Hrvatske''.