Vijesti

Cvijanović: Istina mnogo zaboljela Crnatka

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da je istina mnogo zaboljela ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Igora Crnatka, kada je odlučio, kako kaže, da se iz bijelog svijeta i dalekog Katara javi telefonom da bi reagovao na njene tvrdnje o njegovoj nesposobnosti da obavlja posao za koji je dobro plaćen narodnim parama.

"Sav njegov dosadašnji rad na poziciji ministra inostranih poslova bio je usmjeren protiv Republike Srpske. Treba li ponavljati kako je od nove austrijske Vlade traženo da spriječi jednog svog člana da dođe u Banjaluku na obilježavanje Dana Republike, ili kako se Crnadak na jednom međunarodnom događaju obrušio na Banjaluku i Republiku Srpsku, umjesto da je radio na njihovoj promociji, ili kako je u Briselu na sastanku koji je trajao jedva tridesetak minuta uspio čak sedamnaest puta da pomene i optuži predsjednika Milorada Dodika i institucije Republike Srpske za sve što mu je palo na pamet", istakla je Cvijanovićeva. 

"O tome da je imao ludu sreću da bude ministar, a da njegova partija nema ni jednog poslanika dalo bi se razgovarati, ali to je tema za neku drugu priliku. Doduše, što se tiče njegovog ministrovanja, treba biti pošten i reći da on nije jedini promašaj koji se zadesio na toj poziciji, ali problem je što ovaj promašaj, koji tu funkciju obavlja zadnje tri godine i zove se Igor Crnadak, dolazi iz Republike Srpske", rekla je Cvijanovićeva. 

Komentarišući izjavu Crnatka da je sramota da predsjednik Vlade Srpske govori o nepotizmu, Cvijanovićeva je rekla da su "Ministarstvo inostranih poslova BiH i diplomatsko-konzularna mreža leglo nepotizma, utočište za rodbinu funkcionera Saveza za promjene". 

"Jedni su imenovali djecu za ambasadore, drugi pozapošljavali braću, sestre i snahe po ambasadama, treći po ministarstvu, a četvrti, kao sadašanji funkcioneri, nastoje sebi rezervisati mjesta na koja će se skloniti prije implementacije izbornih rezultata", navela je Cvijanovićeva. 

Ona je rekla da "usput, mora obavijestiti Crnatka da niko u njenoj porodici nije radio u Urbanističkom zavodu Republike Srpske", kako to on tvrdi.

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.