Vijesti

Elizabeta II o smrti princa Filipa: Ogromna praznina

Britanska kraljica Elizabeta II izjavila je da je smrt njenog supruga princa Filipa, vojvode od Edinburga, ostavila "ogromnu prazninu".

 

U kraljevskoj porodici su potvrdili da je smrt princa Filipa bila "mirna i blaga", dok je princ Endru, vojvoda od Jorka i mlađi sin britanske kraljice potvrdio da mu je majka opisala očevu mirnu smrt, u svom domu.

Supruga princa Endrua Sofija, vojvotkinja od Veseksa, izjavila je nakon mise u crkvi da je pravično što je princ Filip "otišao tako blago, kao da ga je neko uzeo za ruku i odveo", prenio je londonski dnevnik Gardijan.

"Veoma, veoma tiho nas je napustio i to je sve što biste mogli da mu poželite u takvom trenutku. Mislim da je njemu bilo mnogo lakše nego što je sada nama koje je ostavio za sobom", rekla je supruga princa Endrua.

Princ Hari se vratio u Veliku Britaniju zbog predstojeće sahrane svog djeda princa Filipa, bez supruge Megan Markl, javlja birtanski tabloid "San", pozivajući se na očevice.

Bakingemska palata u subotu je saopštila da njegova trudna supruga Megan neće prisustvovati sahrani, jer joj je ljekar savjetovao da ne putuje.

Hariju (36) je ovo prvi dolazak iz SAD otkako su se on i Megan povukli sa kraljevskih funkcija.