Vijesti

Srbin izveo spektakularno bjekstvo iz zatvora u Austriji

BEČ -- Bjekstvo zatvorenika porijeklom iz Srbije iz bolnice u Šerdingu, bilo je toliko spektakularno da su mu mediji u Austriji posvetili veliku pažnju.

 

Kako komentarišu mediji, osuđenik (43), osim kriminalne karijere, mogao je slobodno da bude i glumac po tome kako je "odigrao" ulogu da bi pobjegao. Državljanin Srbije bio je u pritvoru nakon što je osudjen zbog prevare i trebalo je da "odleži" do decembra 2019.

 

Međutim, kako pišu austrijski mediji, očigledno mu se nije dopadalo u zatvoru pa je riješio da pobjegne.

 

Tokom noći između petka i subote on je isprovocirao tuču sa zatvorenicima sa kojima dijeli ćeliju, pri čemu je zadobio povrede, a sada, nakon što je pobjegao, učesnici tuče tvrde da je sam sebi nanio povrede.

 

Pošto je u subotu zbog povreda bio prebačen u bolnicu u Šerding, gdje ga je u nedjelju posjetila porodica, sin mu je, kako se čini, neprimjećeno doturio mobilni telefon, preko kojeg je dogovorio detalje bjekstva.

 

U ponedjeljak poslije podne počeo je u sobi da povraća, zbog čega je čuvar otvorio prozor - da bi ušao svjež vazduh u sobu.

 

Upravo to je i čekao zatvorenik, koji je skočio na grejna tijela na zidu ispred prozora, a zatim s drugog sprata na ulicu gdje ga je čekao sin u kolima, kojima su pobjegli.

 

Samo 20 kilometara od mjesta bekstva policija je zaustavila vozilo, ali je u njemu zatekla samo pomagača bjekstva, dok je otac pobjegao u nepoznatom pravcu.

 

Protiv sina je podnijeta prijava za pružanje pomoći pri bjekstvu za šta mu prijeti kazna do dvije godine zatvora.

©2018 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.