Vijesti

Osvježite lice nakon novogodišnjeg slavlja

Ovako ćete se najbolje riješiti crvenih i natečenih očiju, ili beživotnog tena...

 

Crvene oči

Zbog neprospavane noći, oči mogu biti natečene s puno ispucalih kapilara. Crvenila se lako možete riješiti kapima za oči, međutim, nemojte ih koristiti duže od tri dana jer ćete tako samo pogoršati stanje.

Isto tako, unutrašnju stranu kapaka iscrtajte bijelom olovkom za oči kako bi one bile otvorenije i izgledale svježe. Ako izlazite napolje, suptilno se našminkajte: preko cijelog kapka nanesite neutralnu boju srednje nijanse, a u unutrašnju stranu nanesite svjetliju sjenku s blagim šimerom.

Natečene oči

Ako su vaše oči natečene, stavite dvije kriške svježeg krastavca na kapke i ostavite ih da stoje deset minuta. Krastavac će svojom hladnoćom stegnuti krve sudove u kapcima i natečen izgled bi trebalo da nestane za nekoliko minuta. Budući da krastavac hladi kožu, ovo svojstvo će pomoći u opuštanju umornih očiju pa ćete izgledati osvježeno. Isti efekat možete da postgnete i ohlađenim vrećicama čaja.

Kako se riješiti podočnjaka?

Ništa ne govori jasnije "potreban mi je san" od podočnjaka! Prekrijte ih korektorom za nijansu svjetlijim od boje vašeg tena. Većina korektora za podočnjake sadrži reflektujuće čestice. One doprinose svježem izgledu lica, ali važno je ne miješati ih sa hajlajterima. Oni služe za osvjetljivanje zona lica, a ne za prikrivanje podočnjaka. Hajlajteri su slabije pigmentisani i sjajniji od korektora. Korektor stavite u slučaju da puder i hajlajter nisu dovoljni.

Beživotna boja tena

Beživotnu kožu lica možete revitalizovati pomoću nekoliko ukusnih i jeftinih namirnica koje sadrže voćne kiseline i vitamine. Umutite jedno bjelance u snijeg, dodajte kašičicu meda i samo nekoliko kapi soka od limuna. Masku dobro promiješajte i odmah nanesite na lice. Ostavite da djeluje deset minuta, a nakon toga je isperite mlakom vodom.

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.