Vijesti

Dvije minute za brisanje bora

Prirodno je uvijek najljepše i to je moto Mukti - brenda koji proizvodi organske proizvode za njegu kože. Sada njegova osnivačica, stručnjakinja za njegu kože Mukti, tvrdi da je moguće izbrisati bore prirodno i bez potrebe za skupim losionima i filerima.

 

 

 

Tačke na licu

 

Mukti je osmislila dvominutnu masažu lica koja ne zahtijeva nikakve preparate ni naprave.

 

“Na licu skupljamo mnogo stresa i napetosti, a toga nismo ni svjesni”, rekla je Mukti za Body + Soul.

 

Objasnila je da postoje određene tačke na licu na kojima su mala udubljenja i one dobro reaguju na masažu. Te se tačke mogu pronaći na vrhovima obrva, na sredini obrva, sa strane obrva i jedna je dva centimetra ispod oka. Kozmetičarka savjetuje da masirate svaku tačku kružnim pokretima kako biste uklonili tragove stresa i napetosti koje držite na licu.

 

Šta jesti, a šta ne

 

Osim toga, istakla je i važnost zdrave ishrane, koja takođe igra važnu ulogu u održavanju mladenačkog izgleda.

 

“Izbacite sve stvari poput šećera, zasićenih masti, prerađene hrane i živite zdravim stilom”, savjetuje autorica knjige “Truth In Beauty”.

 

Da bi vaša koža blistala iznutra prema spolja, povećajte unos obojene hrane, polifenola, antioksidansa te voća i povrća.

 

“Jedem samo organsku hranu za koju znam da nije tretirana kemikalijama, pijem puno vode i izbjegavam sve ono što nakuplja toksine u tijelu”, otkrila je Mukti.

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.