Vijesti

Make up trik za odmoran i svjež izgled

Jedan od glavnih problema zaposlenih žena je umor. One žele da svaki radni dan započnu svježe, nasmijane i odmorne, ali nekih dana san jednostavno ne dolazi na oči, a kada se ujutru probude, izgledaju umorno i iscrpljeno. Međutim, kada san otkaže poslušnost, šminka je tu da popravi stvar!

 

 

 

Korektor

 

Korektor je najbolji prijatelj umornih očiju, ali ako je pogrešno odabran, može dobiti potpuno suprotan efekat. Pregust korektor, koji teksturom više podsjeća na puder, može izgledati neprirodno. Najbolji efekat imaće korektor lagane, hidratantne teksture, koji će prekriti podočnjake i tamne krugove, a neće izgledati kao maska.

 

Bijela olovka

 

Bijela olovka za oči posljednjih godina je jako popularna i ima moć da u trenu osvježi pogled. Crna olovka, s druge strane, na umornim očima imaće suprotan efekat.

 

Uvijte trepavice

 

Uvijač za trepavice jedan je od alata koji mora naći svoje mjesto. Osim što trepavice čini ljepšim, a pogled zavodljivijim, otvara oči i u trenu im daje odmorniji izgled. Sve će još bolje izgledati ako maskaru nanesete samo na vrhove trepavica.

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.