Vijesti

Pobjegao iz zatvora, vidio kako je vani, pa se vratio i molio čuvare da ga puste unutra

ZADAR - Zadranin Pere Č. (30) u utorak je u jutarnjim satima

pobjegao kroz prozor istražnog zatvora u Zadru u kojem se nalazi zbog sumnje na pokušaj ubIstva i razbojničku krađu, piše Slobodna Dalmacija.

Iako su o bijegu 30-godišnjaka iz zgrade u centru Zadra odmah obaviješteni sud i policijska stanica, koji se nalaze u istoj zgradi, on se u manje u 24 sata vratio nazad. Za njim je bila raspisana i potjernica, ali on se, na iznenađenje policije i čuvara vratio sam, pozvonio na vrata zatvora i zamolio čuvare da ga puste – unutra!

Pere je svoj kratkotrajni bijeg na slobodu opravdao, kako se neslužbeno saznaje, nostalgijom za suprugom i maloljetnim djetetom, a iz zatvora je uspio pobjeći tokom obavljanja radova u prizemlju zgrade. Na prozoru koji se renovirao nije bilo rešetaka.

- Iz Zatvora u Zadru dana 14. novembra 2017. godine jedan je istražni zatvorenik izvršio bijeg tokom obavljanja radova u prizemlju zgrade. Ista osoba se sama vratila u Zatvor u Zadru dana 15. novembra. O bijegu su odmah bili obaviješteni nadležni sud i policija te je do povratka navedene osobe za njim bila raspisana potjernica – saopštili su iz Ministarstva pravosuđa Hrvatske.

Pere Ć. uhapšen je u Zadru zajedno sa 29-godišnjom suprugom zbog razbojničke krađe i teškog ubistva u pokušaju. Policija ih je uhvatila nakon automobilske potjere, nakon čega je njegovu suprugu pustila da se brani sa slobode, dok je Pere Ć. zadržan u pritvoru.

Kako je utvrđeno policijskom istragom, supružnici su, naime, nakon pokušaja krađe metalne konstrukcije s kuće u izgradnji u Zemuniku Donjem, fizički napali i teško povrijedili 62-godišnjeg vlasnika kuće, a potom i 52-godišnjeg komšiju koji ih je pokušao zaustaviti u pljački zatvarajući dvorišna vrata. Najprije su pretukli vlasnika kuće, njegovog komšiju udarili autom, te se odvezli prema Zadru, gdje su automobilom bježali od policije.

U udaru automobila zadarskih supružnika 52-godišnjak je zadobio lakšu povredu potkoljenice, dok je 62-godišnjak prošao puno gore, te je završio u zadarskoj Opštoj bolnici s povredama vrata i potresom mozga. Uz to mu je slomljen nos, te su mu razbijeni zubi i natučen grudni koš.

Osim toga, Zadranin je policiji poznat po još jednom bizarnom događaju iz maja prošle godine, kada je teško povrijedio 42-godišnju Zadranku koju je njegov otac zatvorio u - kokošinjac.

Žena se šetala na zadarskoj Plovaniji sa svoja dva psa, retriverom i terijerom, ali kako ih nije držala na povodcu, psi su se zaletjeli u kokošinjac u vlasništvu 30-godišnjaka i njegovog oca. Psi su tamo zaklali desetak kokoši, I pored pokušaja žene da ih spriječi. Nakon što se uspjela izvući iz kokošinjca, 30-godišnji Pere Ć. udario ju je nogom u glavu iz zaleta, piše Slobodna Dalmacija.

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.