Vijesti

Kažnjen zbog odlaska na pauzu tri minuta ranije

Japanac zaposlen u birou državnog vodovoda u gradu Kobe nedavno je dobio kaznu i suspenziju jer je otišao na svoju pauzu za ručak tri minuta ranije od predviđenog vremena.

Pauza za ručak u ovoj kompaniji počinje u podne i traje ukupno jedan čas. Ipak, ovaj radnik je otišao malo ranije sa svog radnog mjesta u nadi da će zauzeti bolju poziciju u kantini. Na njegovu žalost, primijetio ga je glavni rukovodilac poslova u "Vodovodu", koji je radnika odmah prijavio nadležnima.

Kasnija istraga je otkrila da je Japanac već nekoliko puta činio isti prekršaj u posljednjih sedam mjeseci, što je za ovu kompaniju neoprostiv prekršaj.

Da "Vodovod" ozbiljno shvata svoju ulogu u japanskom društvu, potvrđuje i to što su čelnici kompanije organizovali pres-konferenciju, na kojoj su uputili javno izvinjenje svojoj naciji zbog postupka ovog radnika.

U saopštenju za javnost Uprava "Vodovoda" je istakla da je njihov radnik prekršio zakon javnih službi, što je dovelo do zakašnjenja u obavljanju usluga ove kompanije, te da će radnik zbog ovoga biti suspendovan i kažnjen.

"Veoma smo razočarani zbog ovog nemilog događaja i što je naš narod postao žrtva skandala", rekao je jedan menadžer kompanije na pres-konferenciji.

Na sreću po ovog radnika, japanska javnost je ipak odlučila da mu oprosti zbog ranijeg odlaska na ručak te se zalaže da ostane na poslu.

"Šta je onda sa svim onim političarima koji drijemaju u parlamentu? Zar ne bi trebalo i njima da damo otkaz", glasio je jedan komentar na društvenim mrežama.

Uprava kompanije je istakla da radnik neće dobiti otkaz, ali da će biti suspendovan i da će mu biti umanjen mjesečni prihod.

Javna izvinjenja za manje javne prekršaje su postali uobičajna stvar u Japanu. Prošlog mjeseca Uprava "Željeznica" je uputila javno izvinjenje zbog toga što je voz krenuo 25 sekundi ranije sa stanice.

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.