Vijesti

Pokušao da ukrade električni auto, ali nije znao da ga pokrene

Pokušao da ukrade električni auto, ali nije znao da ga pokrene

Nakon što je razbio staklo na automobilu i izbacio vozača, Kori Alen Patrik iz Ostina u SAD pokušao je brzo da pobjegne s automobilom, ali nije mogao da ga pokrene, pa je pobjegao. Ipak, brzo je uhapšen.

Patrik je prošle subote napao vozača Bolta EV koji je bio parkiran, i ušao mu u automobil. Iako je vozač na početku pružao otpor, kada je napadač razbio staklo i postao još agresivniji, vlasnik vozila zaključio je da se ne isplati poginuti zbog njega, pa je izašao i prepustio mjesto Patriku. 

Nakon što je neko vrijeme proveo u automobilu, nespretni lopov je istrčao napolje i počeo da bježi, ali nije stigao daleko jer je situaciju pratio muškarac koji je pritrčao u pomoć vozaču i pokušao da "uhvati" Patrika. 

Prema policijskom izvještaju, razlog zbog kojeg je lopov pobjegao iz automobila bio je taj što nije umio da ga pokrene, a vlasnik Bolta EV rekao je policiji da je riječ o vozilu na koje se ipak treba navići. 

Na stranici Electrek specijalizovanoj za teme o električnim vozilima kažu da je Bolt EV jednostavno pokrenuti, ali problem je možda bio što je za pomijeranje ručice mjenjača potrebno pritisnuti jedno dugme na njegovoj strani. 

Protiv 28-godišnjeg Patrika podignuta je optužnica za pljačku s fizičkim napadom, za šta u Teksasu može da se dobije zatvorska kazna u trajanju od čak 20 godina.