Vijesti

'Monopol' predstavio verziju za varalice

Vjerovatno na svijetu nije odigrana "Monopol" igra u kojoj jedan od igrača nije varao, ili barem pokušao na neki način.

 

Nema ništa frustrirajuće od činjenice da igraš po pravilima samo da bi shvatio da prijatelj vara.

 

Kompanija koja stoji iza ove igre, "Hasbro", prenosi "Monopol" na sljedeći nivo tako što će obavezno uključiti varalice u igru.

 

Predstavljajući "Monopol varalice" (Monopoly Cheaters), stara igra koju svi znamo i volimo, gubi stari smisao jer je potrebno zaobići pravila koliko god je to moguće.

 

Viši potpredsjednik kompanije "Hasbro" Džonatan Berković(Jonathan Berkowitz) rekao je za Insider da je „najnovija  izvedena studija otkrila da skoro polovina igrača pokušava varati dok igra. Zbog toga smo u 2018. godini odlučili da je vrijeme da fanovima damo ono što su željeli sve vrijeme, "Monopol" igru koja podržava varanje.

 

Po svemu sudeći, fanovi ove igre dočekali su raširenih ruku ovu odluku, a po nekima, nova igra dovesće do više sukoba igrača.

 

U novom izdanju biće uključene prave lisice koje će se stavljati na ruke igrača koji su u zatvoru, kao i 15 "karti za varanje" koje će ohrabrivati igrače da varaju, piše avaz.

 

Neka od najvećih promjena je da više u igri neće biti bankar.

 

"Igrači kontrolišu Banku kada su na potezu i prebacuju na sljedećeg igrača kada im je potez završen, te na taj način lakše je izvoditi varke poput pljačke banke", kazao je Berković.

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.