Vijesti

Za Blizance je vođenje ljubavi igra, za Bika težak posao

Astrologija otkriva mnoge aspekte naših života, a u ovom tekstu donosimo vam kako koji znak doživljava seks.

 

Ovan

 

Ovan voli svaki seksualni susret da posmatra kao osvajanje, čak iako je po ko zna koji put sa istim partnerom. Zavođenje i sam seksualni čin predstavljaju mu izazov. Ovnovi obično govore u žurbi, kao da učestvuju u trci. Takav temperament daje malo prostora za duže predigre. S druge strane Ovan ne odustaje dok oboje ne doživite orgazam, no čim se to dogodi on će preći na druge stvari. Naravno, Ovan voli da preuzme inicijativu, ta aktivnost ga najviše privlači, a ne osjećaj intimnosti ili dijeljenje nezaboravnog iskustva koje produbljuje odnos. Ovan ima malo strpljenja za udvaranje i maženje. Ipak, to može biti vrlo zabavno i za partnera. Seks kao aerobik intenzivna je fizička aktivnost. Ovnovi su skloni tome da češće mijenjaju partnere, dok ne dođe onaj pravi, vole osvježenja. Jedino bi impresivan izazov mogao promijeniti način seksualnog funkcionisanja. Partner treba da zahtjeva mnogo više i to Ovnu treba dati do znanja. U takvom odnosu ovan može ostati u krevetu koliko god je to potrebno. Takav pristup može u potpunosti promijeniti stav Ovnova o seksu, barem dok taj odnos traje.

 

Bik

 

Za Bika, seks je težak posao. Bik često zna biti lijen u krevetu, želeći da partner obavi većinu posla. Međutim, kad se pokrene, Bik je uporan i ne posustaje dok ne dođe do željenog vrhunca na obostrano zadovoljstvo. Biku je potrebno više vremena da se uključi, ali uzbuđenje onda traje dugo, s puno znoja i obostranog užitka. Bika je teško zavesti, preferira stalnog partnera, a voli i uobičajene seksualne navike. Bik seks shvata vrlo ozbiljno, tako da će imati samo nekoliko partnera i zadržaće ih duže vrijeme. Razlog je što Bik mora dobro upoznati svog partnera, a tu mora biti i duboko ukorijenjena privlačnost i zaljubljenost. Inače Bik misli da to nije vrijedno truda. Ipak, zavođenje je potrebno, inače se ništa neće dogoditi, jer Bik neće preuzeti inicijativu. Bik je vijeran, jer teško dolazi u iskušenje, međutim i on ima porive kao i ostatak čovječanstva. Iako apetit može biti veliki, period između "obroka" je dug. Dakle, ne očekujte seksualni život visoke frekvencije, ali intenzivni odnosi sa dugim pauzama između vrijedni su čekanja.

 

Blizanac

 

Blizanci seks shvataju kao igru, mora im biti zabavan i mora ih nasmijati. Ništa ne uzimaju za ozbiljno. To znači da Blizancima ne treba ni ljubav ni odanost kako bi uživali. Jaki osjećaji i posvećenost ih zapravo odbijaju. Dakle, Blizanci nisu vjerni i ne čekaju pravu ljubav da bi imali nezaboravna seksualna iskustva. Oni su oduševljeni senzualnošću i uzbudljivom igrom zavođenja. Veliki su fanovi predigre i žele produžiti užitak. To može potrajati jako dugo i dovesti do seksa na brzinu. Ponekad su toliko razigrani da se predigra ni ne završi seksom. Drugi mogu biti frustrirani nemarnim odnosom Blizanaca prema seksu. Oni su takođe vješti zavodnici, a rijetki mogu reći da nakon toga nisu uživali. Blizancima treba partner koji je jednako razigran ili barem zna prekinuti tu neozbiljnost, pa će se Blizanci zabavljati i na druge načine.

 

Rak

 

Rakovi smatraju da je seks najbolji način kako bi si dvije osobe pokazale svoju odanost i ljubav. Dakle, Rak se uvijek ponaša senzualno i vatreno. Izrazito su vijerni, jer im seks predstavlja izraz ljubavi i povjerenja, a ne samo obični užitak. Tokom seksa cilj im je zadovoljiti partnera, a pri tome često zanemare sopstveno zadovoljstvo. Stoga, Rak želi da bude komandant, jer osjeća da je to najbolje za oboje. Pritom može biti i diskretan, čak odavati i utisak lažne poslušnosti. Nije lako zadovoljiti Raka, jer kad se oni otvore, pojavi se takav apetit koji može i zastrašiti partnera. Kad se pojavi, požuda raka je velika i duboka. Seks s Rakom je užitak koji se dugo pamti.

 

Lav

 

Kad je seks u pitanju, Lavu je lično zadovoljstvo na prvom mjestu. Lav zahtijeva pažnju i završetak. Lava nije previše teško zadovoljiti. Pažnja je sama hrana za sujetu Lava. Sujeta može učiniti da Lav bude dobar i brižan ljubavnik. Zadovoljavanje Lava može i partneru biti uzbudljivo. Lav teži da bude sve privlačniji, ali isto tako zna da pokaže i svoju zahvalnost na veoma šarmantan način. Tokom seksa Lav zahtijeva vizuelne i zvučne znake zadovoljstva. Lavovi imaju velik seksualni apetit i može vas iznenađujuće brzo zavesti. Eksperimentisanje u krevetu nije važan dio seksualnosti Lavova, iako se ne ustručavaju kad imaju priliku.

 

Djevica

 

Za Djevice ništa nije jednostavno. Djevica teži za savršenstvom, te je spremna da uloži puno napora, vremena ili novca kako bi to postigla. Emocije su im na drugom mjestu. Devica će vam vrlo precizno dati do znanja šta želi u krevetu od vas, a istovremeno istražuje partnerove reakcije kako bi shvatila što on voli. Djevice ne improvizuju. Dakle, seks s Djevicom je vježba strpljivosti i adaptivnost. Budući da je potrebno duže vrijeme kako biste zadovoljili Djevicu, a i da bi vi bili zadovoljeni, ona voli da bude s partnerom dovoljno dugo kako biste u tome uspjeli. Djevica obično preferira da ponavlja ono u čemu smatra da je dobra.

 

Vaga

 

Za Vage seks je dijeljenje. Dvije osobe posvećene su zadovoljenju obostranih potreba. Vage nastoje da između suprotnosti pronađu ravnotežu, pa tako i seks postaje fizičko zadovoljstvo. Seksualni čin je nešto sveto za Vage, a postoji velika posvećenost detaljima. Nije nužno da Vaga dobro poznaje svog partnera. No, kad oni vode ljubav, vrijeme stane, nije bitna ni prošlost ni budućnost. Ako ne uspiju, Vaga je spremna pokušati s nekim drugim. Vage su doživotno vjerne u vezi.

 

Škorpija

 

Škorpije su fascinirane svim erotskim aktivnostima. Privlačnost, požuda, strast pravi su užitak u seksu za Škorpiju. Osim fizičkog čina, emocije su jako bitne za ovaj znak, što one bile jače to bolje. Ključna riječ za njih je strast. Škorpije žele da eksperimentišu kako bi začinile sam seks. Čak ako Škorpija ne pokazuje vidno svoje emocije, one su prisutne odmah ispod površine, zato dobro pogledajte u njegove oči i sve će vam biti jasnije.

 

Strijelac

 

Strijelac je nedostižan po prirodi, naizgled distanciran od čežnje i žudnje. Teško ga je zavesti, a i on rijetko zavodi, ali se još uvijek smatra atraktivnim. Seks može biti na brzinu, bez ikakvog značenja, ali ponekad može biti tako intenzivan da izbije "požar". U strastvenoj vezi Strijelcu je potrebno puno slobode i samoće. Ako se Strijelac počne osjećati zarobljeno to će ohladiti njegovu požudu, a čak i ljubav prema partneru. Strijelac smatra da nije vrijedno žrtvovati svoje želje i snove zbog veze. Tokom seksa može vam se učiniti da je Strijelac mislima negdje drugdje iako je tijelom uz vas. Kako biste uspjeli zavesti Strijelca morate eksperimentisati kako biste privukli njegovu pažnju ili ga morate uporno slijediti što mu neće smetati u njegovoj vječnoj potrazi.

 

Jarac

 

Jarac voli da planira ljubavne susrete, a zatim nastaviti po planu. Zavođenje smatra saradnjom, predigru kao zagrijavanje, a seks doživljava kao rad. Jarac se ističe po svojoj predanosti, ali ne voli da eksperimentiše. Voli uobičajene stvari, ali ipak voli male varijacije, barem promjenu mjesta za seks. Tokom seksa preuzima inicijativu i djeluje nestrpljivo, ali i dalje ipak preduzima mjere kako bi seks potrajao duže. Nakon seksa, želi da ustane i radi nešto drugo, ali ima disciplinu i ostaće da se mazi u krevetu ako partner to želi.

 

Vodolija

 

Vodolije ne vole rutinu, niti jednostavnost. Osjetljivi su na partnerove potrebe i reakcije. Čini se kako od partnera žele mnogo više od ličnog zadovoljstva. Za njih je seks istraživanje, tokom kojeg žele da upoznaju partnera kroz ljubav. Prije seksa Vodolija je radoznao, a nakon seksa zamišljen, a ponekad i mračan. Vodolija je zainteresovana za eksperimentisanje s novim pozama i ritualima kako bi dodatno obogatila svoje seksualno iskustvo.

 

Ribe

 

Ribe su vrlo osjetljive na potrebe partnera, do te mjere da zaboravljaju na sebe. Vole dugu predigru, a nakon seksa su obazrive i nježne. Seks s ribama dirljivo je iskustvo, tako prijatno i neodoljivo da zaboravite sve brige. Ribe vas neće zavoditi niti preuzeti inicijativu, ali nemaju problema s promjenama i eksperimentisanjem. Jedino nemojte zaboraviti na potrebe riba koje su vam se u potpunosti posvetile.

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.