Vijesti

U Dubaiju niče hotel sa prašumom

Svjetska prijestonica luksuza grad Dubai dobija još jedan zanimljivi i jedinstveni objekat - prvi hotel sa sopstvenom prašumom.

 

Otvaranje je planirano ove godine, a hotel bi trebalo da se prostire na 185.800 kvadratnih metara i da posjeduje vještačku plažu.

 

Luksuzno zdanje, između ostalog, imaće i bazen na 25. spratu sa staklenim dnom kroz koje će se pružati pogled na ulice Dubaija, kao i brojni drugi sadržaji osmišljeni za maksimalan užitak gostiju.

 

Iza projekta "Rosemont Five Star Hotel & Residences" stoji kompanija "ZAS Architects", a prema nacrtu hotel će činiti 47-spratna kula, a tik uz nju biće i stambena zgrada iste visine s oko 280 stambenih jedinica.

 

Od 185.800 kvadratnih metara hotela, gotovo 7.000 biće pod prašumom.

 

Grad poznat po vještačkim ostrvima i arhitekturi koja obara rekorde, u 2018. godini dočekuje projekat vrijedan 550 miliona dolara koji redefiniše luksuz.

Na vrhu zgrade biće džungla sa vodopadima, potocima i senzornim sistemom za padavine koji će atmosferu činiti nalik na onu u vlažnoj prašumi. Gosti hotela i rezidenti zgrade moći će da uživaju u kuglanju, parku s trampolinama i brojnim drugim zanimacijama smještenim u novom futurističkom

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.