Vijesti

Haos u Grčkoj, usred sezone evakuisani turisti

ATINA - Nestabilno vrijeme donijelo je padavine cijelom Balkanu, a najviše problema ima Grčka, gdje su mnoge plaže i ulice pod vodom, a bujica je nosila i automobile.

 

 

 

Društvene mreže preplavljene su snimcima i fotografijama katastrofe koja je pogodila ovu zemlju u jeku turističke sezone.

 

Na Halkidikiju najviše je problema na Sitoniji, gdje su poplavljene kuće i drugi objekti, saopštila je vatrogasna služba.

 

U Nikitiju na Sitoniji poplavljeni su putevi što je napravilo probleme u saobraćaju, a voda je odnijela i jedno vozilo, javila je grčka agencija ANA.

 

Rijeka u Agios Nikolaosu se izliza iz korita. Usljed poplave na Sitoniji evakuisani su gosti hotela Aša Maris kod mjesta Pirgadikia. Gosti su evakuisani u hotel Alexandros i svi su dobro.

 

Automobili su pretrpjeli materijalnu štetu. U dijelu Sitonije kod Neos Marmarasa nije bilo posljedica i osim jučerašnje jače kiše, sve ostalo funkcioniše uobičajeno.

 

Mjesto Ormos Panagias je usljed obilne kiše pretrpjelo materijalnu štetu i nekoliko prodavnica je poplavljeno.

 

Gosti jednog od hotela su sinoć evakuisani u drugi smještaj i svi su dobro.

 

Loše vrijeme pogodilo je i selo Kanalija u Tesaliji, gdje je 30 kuća poplavljeno, prenosi "Katimerini", a više lokalnih puteva je pod vodom.

 

U Kerasiju evakuisano je sedam kuća. Poplave su pogodile i Larisu, a zamjenik gradonačelnika Vasilis Lecios je za grčku agenciju rekao da su priobalni putevi znatno oštećeni.

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.