Vijesti

SRS: Šešelj gazio hrvatsku zastavu, psovao delagaciju Sabora

BEOGRAD - Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj psovao je hrvatsku delegaciju koja boravi u posjeti Srbiji i gazio je hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, saopštila je ta stranka.

 

"Šešelj je na ulazu u Narodnu Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio steg na beton, pokušao da iscepa zastavu, a onda su je on i poslanik Filip Stojanović gazili", navodi se.

Dodaje se da "pet članova obezbjeđenja nije moglo da im otme zastavu i steg".

Šešelj je nakon toga ušao u skupštinsko predvorje, gdje se nalazila cijela delegacija hrvatskog Sabora. On im je, kako navode radikali, prišao i rekao da je "izgazio ustašku zastavu" i uputio psovke, prenosi N1.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković doputovao je danas u posjetu Srbiji i po dolasku u Beograd sastao se sa predsjednicom Narodne skupštine Majom Gojković.

Jandroković je došao poziv Maje Gojković, koja vjeruje da je njegov dolazak poruka da su obje zemlje spremne na unapređenje bilateralnih odnosa i parlamentarne saradnje, te da imaju iskrenu želju da razgovaraju o mnogim važnim pitanjima.

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.