Vijesti

Radojičić o slučaju "Dragičević": Uplitanje politike u istragu nije od koristi

Radojičić o slučaju "Dragičević": Uplitanje politike u istragu nije od koristi

BANJALUKA - Građanima treba siguran grad u kojem će normalno moći da žive i pozivam sve koji su u politici i predizbornoj kampanji da ne razmišljaju o tome da za svoje predizborne svrhe unose nesigurnost u gradu.

 

Rekao je ovo danas Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, i dodao da bi nekome odgovaralo da se u gradu naruši sigurnost i da na tome dobije neke političke poene, ali da građanima to ne odgovara.

On je istakao da uplitanje politike sa opredjeljivanjem i stavovima o stvarima koje su istražnog, forenzičkog ili sličnog tipa nije ni od kakve pomoći u ovom momentu.

To je kazao komentarišući zahtjev DNS-a da odgovorni koji su učestvovali u istrazi smrti 21-godišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića treba da podnesu ostavke ili budu smijenjeni, jer u istrazi, kako stoji u zahtjevu, postoji niz propusta.

"Mislim da u ovoj priči razjašnjenja koja očekujemo treba da dobijemo prije svega od organa istraživanja, a da je politika u ovom momentu od male koristi i čak može da nanese štetu", rekao je Radojičić.

Dodao je da je najveće opterećenje na istražnim organima i Tužilaštvu, koji treba da javnosti predoče pune informacije ili bar ono čime raspolažu i šta mogu da daju.

Na pitanje da li će se pojaviti na najavljenom okupljanju zbog smrti Davida Dragičevića u subotu, Radojičić je ponovio da politika nije ni od kakve pomoći u ovoj situaciji i da ona može samo da nanese štetu i uključi cijelu ovu priču u predizbornu kampanju bilo koje strane.

"Isti ti koji prozivaju nekoga što nije došao, prozivaju i one koji su došli. Znači, nekome ko ne voli predsjednika RS Milorada Dodika ili gradonačelnika Igora Radojičića smetaće ako se i pojave ili ne. Ostajem pri tome da u ovoj situaciji treba što manje politike", istakao je Radojičić.