Vijesti

Vučić: Neki ne umeju da podnesu poraz jer su politici zbog para, a ne ideala

Vučić: Neki ne umeju da podnesu poraz jer su politici zbog para, a ne ideala

BEOGRAD - Predsjednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je danas da njegovi politički protivnici ne umiju da podnesu poraz, jer su u politici zbog para, a ne ideala.

"Oni govore o polarizaciji Srbije, a ne razumeju da predstavljaju užasno mali deo Srbije, što su pokazali i ovi izbori, ne samo u Beogradu, već i na istoku Srbije, u Boru, u Šumadiji, u Aranđelovcu, na zapadu zemlje, u Sevojnu", rekao je Vučić za Pink televiziju.

I niko ne zna, primijetio je, koliko su oni dobili u tim mjestima, jer negdje su učestvovali, negdje nisu, negdje su dobili 3, negdje 4 odsto glasova birača.

"Ko izađe posle poraza na izborima i govori o fašizmu, a sam prijavi imovinu od 25 miliona evra i ima još stotinak miliona koji su napravljeni u politici...svako bi voleo da je tako 'progonjen'", rekao je Vučić.

Građani, istakao je, međutim hoće rad i rezultate rada, a neće mržnju, što oni, kaže, nikako ne shvataju.

"Zato su Jeremić i Janković sa 30 odsto glasova na prethodnim izborima sada i to zajedno sa Đilasom, Borkom Stefanovićem pali na 18 odsto glasova", rekao je Vučić.

On je podsjetio da su ranije govorili da su naprednjaci pokrali izbore, a sad, kad je lista oko SNS dobila realno 7 odsto glasova više u Beogradu.

"U prethodnih 4-5-6 mjeseci, odmah posle predsedničkih izbora, koje smo ubedljivo dobili, imali smo mnogo posla i problema i demonstarcije u Beogradu na kojima su govorili da smo izbore pokrali. Kako sad nismo, a onda smo pokrali?", zapitao je Vučić.

"Zanimala ih je samo kasa i zato su bili strašno ljuti posle poraza", rekao je i dodao:

"Ko se bavi politikom zbog ideala u porazu nađe šansu za narednu pobedu i bitku, a onaj ko izađe i počne da govori o fašizmu u Srbiji, a prijavi 25 miliona evra a ima još stotine miliona koje su napravili u politici...Voleo bih da svaki građanin bude 'progonjen' kao oni", zaključio je Vučić.