Vijesti

U pojedinim dijelovima Novog Grada nanosi snijega do dva metra

U pojedinim dijelovima Novog Grada nanosi snijega do dva metra

NOVI GRAD - U višim predjelima opštine Novi Grad vjetar je stvorio nanose snijega i do dva metra, i većina putnih pravaca u tim predjelima je neprohodna, rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Zoran Mijatović.

U Novom Gradu je palo novih 28 centimetara snijega čija je visina dostigla pola metra, a u višim predjelima i veće od 70 centimetara zbog čega zimske službe ponovo čiste gradske ulice i puteve prvog prioriteta. 

U Osnovnoj školi "Branko Ćopić" Donji Agići nastave neće biti do petka, 2. marta, zbog vremenskih neprilika, rekao je direktor škole Milenko Tomić i dodao da je za ovu odluku pribavljena saglasnost resornog ministarstva Srpske. 

U Osnovnoj školi "Dragan Vujanović" Svodna danas, sutra i u četvrtak, 1. marta, nastave neće biti u centralnoj školi i područnim odjeljenjima, rekao je direktor Miodrag Zorić. 

U Osnovnoj školi "Sveti Sava" danas i sutra neće biti nastave u područnim odjeljenjima Rašće, Mala Novska Rujiška i Blatna. 

U područnim odjeljenjima Osnovne škole "Vuk Karadžić" danas u školu nije došlo 50 odsto učenika, a časovi u školi u Dobrljinu drugi dan su skraćeni na 35 min. 

Direktor Gimnazije "Petar Kočić" Novi Grad Zoran Marić rekao je da u ovoj školi danas nema oko 120 učenika putnika, a časovi su skraćeni na 30 minuta. 

U Srednjoškolskom centru "Đuro Radamanović", prema riječima direktora Gordane Vujanović, danas nije došlo oko 60 odsto učenika, uglavnom iz Ćela, Sokolišta, Radomirovca i sa područja opštine Krupa na Uni. 

Skraćene su autobuske linije za Bušević do Blatne, za Kršlje do Drenika i za Devetake do Svodne, ne saobraćaju autobusi na pravcima za Dubovik, Tablu, Damjaniće, Maslovare i Johovicu. 

Prevoznici su uputili dopis školama i opštini Novi Grad da sutra i u četvrtak, 1. marta, neće obavljati prevoz na lokalnim autobuskim linijama, te da se u skladu s tim odgodi nastava.