Vijesti

Vučić u ponedjeljak u Turskoj?

Vučić u ponedjeljak u Turskoj?

SARAJEVO - Portparol Predsjedništva Turske i zamjenik generalnog sekretara Ibrahim Kalin, koji boravi u Bosni i Hercegovini, rekao je da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u ponedjeljak posjetiti Tursku, prenijela je Fena.

Kalin je novinarima u Sarajevu rekao da Turska nastoji da poveća broj investicija u regionu Zapadnog Balkana i poboljša bilateralne odnose koji su već dobri, uključujući Srbiju.

On je podsjetio da je između Turske i Srbije potpisano više od 20 sporazuma i to će, istakao je, biti prilika da se razgovara i o izgradnji autoputa Sarajevo - Beograd.

Podsjetio je i da je turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan prije gotovo dva mjeseca boravio u Srbiji, gdje je posjetio Beograd i Novi Pazar.

Istakao je da je očuvanje trajnog mira i stabilnosti na području Balkana od izuzetne važnosti i da Turska, kako je rekao, ne želi da vidi bilo kakve etničke tenzije.

Kalin je rekao i da je Vlada Turske u stalnom kontaktu sa državnicima svih zemalja regiona kako bi pomogla u očuvanje mira i stabilnosti.