Vijesti

Ubijen Oliver Ivanovć

Ubijen Oliver Ivanovć

KOSOVSKA MITROVICA - Nepoznati napadači upucali su Olivera Ivanovića jutros u Kosovskoj Mitrovici, a on je ubrzo podlegao povredama, saznaju beogradski mediji

 

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se jutros oko 8.15 časova dogodila u Kosovskoj Mitrovici.

 

Na Ivanovića su pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke.

 

Ksenija Božović iz GI SDP rekla je za Alo! da je policija ispred kancelarije pronašla tri čaure.

 

"Upucali su ga ispred kancelarije, bio je sam. Pronašla ga je komšinica koja je krenula da kupi hleb. Odmah su pozvali Hitnu pomoć", rekla je Božovićeva za Alo!.

 

Oliver Ivanović rođen je 1. aprila 1953. godine u selu Rznić kod Dečana.  Osnovnu i Mašinsko-tehničku školu završio u Kosovskoj Mitrovici. Bio je pitomac Vojne akademije u Zagrebu, ali je napušta poslije tri godine. Završio Mašinski fakultet u Mitrovici, a u Prištini je diplomirao i na Ekonomskom fakultetu.

 

Radio je u mitrovačkom transportnom preduzeću "TransKosovo", fabrici keramičkih pločica "Mozaik" i predstavništvu firme "Hepok" iz Mostara. Od 1991. do 1998. bio je na čelu sportskog centra u Kosovskoj Mitrovici. Na mestu zamjenika generalnog direktora kompanije "Feronikl" iz Glogovca proveo je period do 2004. godine, kada je postao direktor Nacionalne službe za zapošljavanje za Kosovo i Metohiju.

 

Kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno veće Ivanović je postao predsjednik njegovog Izvršnog odbora za sjeverno Kosovo. Sa tog mjesta smijenjen je 2001. godine. Kad su vlade SRJ i Srbije formirale Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, postavljen za šefa Službe za ekonomski razvoj i rekonstrukciju.  Od 2008. nalazio se mjestu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Bio je član Socijaldemokratske partije koja više ne postoji. Bio je instruktor i međunarodni karate sudija. Bio je i predsjednik karate kluba "Trepča".