Vijesti

Apoteka u dubiozi, direktor proziva medije

Apoteka u dubiozi, direktor proziva medije

DOBOJ - Potraga dobojske apoteke "Jovan Jovanović Zmaj" za strateškim partnerom koji bi ovu gradsku ustanovu trebalo da izvuče iz minusa od 2,7 miliona KM mogla bi da potraje jer javni poziv još nije objavljen.

Skupština grada Doboja je 2. novembra prošle godine zadužila gradonačelnika Obrena Petrovića da objavi javni poziv za pronalazak strateškog partnera, koji bi preuzeo prava i obaveze, kao i radnike apoteke.

Pitanja medija o prodaji naljutila su direktora ove zdravstvene ustanove, pa je javnost ostala uskraćena za informaciju zašto se ne požuri s javnim pozivom s obzirom na to da je apoteka opterećena dugom.

"Donesena je odluka da se ide u tom pravcu, a rok nije određen", kazao je Vedran Mitrović, direktor apoteke, te na pitanje zašto se ne požuri s procedurom odgovorio da "to nije u njegovim rukama".

Ni odbornicima nije poznato gdje je zapelo, i zašto ni dva i po mjeseca nakon odluke nije raspisan javni poziv.

"Zašto se sada s tim čeka, ne znam, možda se nisu stvorili svi preduslovi koji su potrebni, zaista ne znam", izjavio je Slobodan Vasiljević iz PDP-a.

Još se nije sastala ni Komisija koju je imenovala Skupština, a čiji zadatak će biti da izabere najbolju ponudu.

"Mi ćemo, kada budemo dobili poziv, učestvovati u radu i na zakonit i sigurno kvalitetan način izabrati strateškog partnera za apoteku", rekao je Vojislav Rađa, član Komisije (SNSD), a na pitanje ko bi trebalo da pozove članove Komisije odgovorio: "Vjerovatno direktor apoteke".

Predstavljajući program rada apoteke za ovu godinu, njen direktor je kazao da je otvaranje novog objekta u prostorijama Doma zdravlja značajno doprinijelo boljem poslovanju, ali i dalje se bore sa dugovima.

"Imamo dug koji je 2,7 miliona KM i u svakom momentu taj dobavljač nama može blokirati račun i onemogućiti dalje poslovanje. Mislim da je to jasno", izjavio je Mitrović.

I pored problema, u ovoj ustanovi namjeravaju da u 2018. pozitivno posluju.

"Ne znam sada na koji način da se ostvari pozitivan prihod koji bi anulirao ta dugovanja, i ako je to tako, onda treba ponovo razmisliti da li treba prodavati apoteku", smatra Slobodan Vasiljević.

Problemi u nekada uspješnoj ustanovi počeli su 2010, a kulminirali pet godina kasnije smjenom rukovodstva. U javnosti su kružile brojne spekulacije o budućnosti apoteke, a njen direktor je za sve to optužio medije.

"Vi uporno pokušavate da nešto izvlačite iz konteksta. Pošto ste i u prethodnom periodu govorili da se tu otvara nekakva banka, pa vjerovatno idete i dalje u tom pravcu", poručio je sedmoj sili Mitrović.