Vijesti

Požar u Kneževu: Gorjela škola, stradala starica

Požar u Kneževu: Gorjela škola, stradala starica

KNEŽEVO - Tijelo Milke Droco (72) pronađeno je juče u stanu u kojem je živjela, a koji je zahvatio požar, u mjestu Malići, opština Kneževo, saznaju "Nezavisne".

Požar je zahvatio stan u sklopu objekta lokalne osnovne škole, a nesrećna starica je, po riječima mještana, izgorjela u požaru.

"Riječ je o ženi koja je izbjegla iz Travnika. Bila je socijalni slučaj i nadležni su je smjestili u stan u sklopu škole. Požar je zahvatio i dio škole. Ali, taj dio je odvojen od dijela u kojem su učionice", pričaju mještani za "Nezavisne". Ističu da o Milki ne znaju mnogo, izuzev da je ovdje boravila duže vrijeme, minimalno 15 godina. Kako dodaju, juče je neko od mještana osjetio dim, a zatim je alarmirao vatrogasce i policiju. Međutim, starici se nije moglo pomoći.

"Njeno tijelo je tokom gašenja požara pronađeno u jednom dijelu prostorije u plamenu. Šta je izazvalo požar, još se ne zna. Vidjećemo da li se grijala na struju ili na drva i tako ćemo utvrđivati šta se tu zapravo dogodilo", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Iz policije kažu da se uzrok požara utvrđuje.

"Na licu mjesta su pripadnici Vatrogasnog društva Kneževo, koji lokalizuju požar, a po uspostavljanju uslova, počeće uviđaj s ciljem utvrđivanja svih bitnih činjenica i uzroka požara", saopštila je juče Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.