Vijesti

Djed Mraz donio raspust, ljubav i poklone

Djed Mraz donio raspust, ljubav i poklone

BANJALUKA - Nova godina je rođendanski praznik Djeda Mraza, ali koji ne prima nego dijeli poklone drugima, kaže Nikola, učenik prvog razreda Osnovne škole "Branko Radičević" u Banjaluci.

Prvačići imaju specijalne želje i raduju se Novoj godini, a prosto obožavaju ovaj praznik kada dolazi najpoznatiji djed na svijetu i kada pahulje, kako kažu, prekriju i gradove i sela.

Vesela novogodišnja atmosfera nas je dočekala i u svih devet odjeljenja prvog razreda OŠ "Branko Radičević", gdje je Novu godinu svako proslavljao na svoj način.

"Nova godina je kad je sve bijelo i kad dolazi Djed Mraz. On sigurno voli koka-kolu jer je jednom kada sam mu je ostavio popio cijelu flašu", kaže Nikola, đak prvak, koji je za Novu godinu dobio igračku plavi mlazni avion, kojoj se obradovao.

Elena kaže da je Nova godina praznik kad pada snijeg i kad se svi raduju.

"Ja sam za Novu godinu dobila sestru i baš sam se obradovala, ali sestru nisam našla ispod jelke kao druge poklone, nego je nju mama donijela", rekla je Elena.

Srđan i Đorđe kažu da je Nova godina praznik kada se svi raduju i kad Djed Mraz dolazi da obraduje dobru djecu poklonima.

"Brat, tata i ja smo odmarali u sobi i kada smo došli u dnevni boravak ispod jelke mene i brata je čekao poklon koji nam je donio Djed Mraz, a njega je sigurno mama dovela sa sobom iz grada", priča Sergej.

Tereza kaže da je Nova godina praznik kada se okuplja cijela porodica i onda svi budu srećni.

Marija je od tate i mame dobila Barbiku, lego kockice, slatkiše, a nada se da će od bake dobiti još poklona.

"Nova godina je kad bude snijeg, a poslije toga onda bude raspust", priča Marija.

Dunja je poželjela da je mama odvede frizeru koji će joj napraviti novu frizuru, "najljepšu na svijetu".

"Nova godina je kad padaju pahuljice i kiti se jelka", kaže Maksim.

Mihajlo kaže da je Nova godina nešto divno, kada su svi prisutni i vole se.

"Djeda Mrazu sam jednom ostavila kolače, lizalice i neki sokić i on je sve pojeo", priča Lara koja je za Novu godinu dobila Barbiku i slatkiše.

Dok su zvuci vesele dječje pjesme i smijeha odzvanjali posvuda, a ples ispratio posljednji dan u školi, vesele ruke su se spremale da pišu nova pisma Djeda Mrazu, koji će se za Novu godinu spustiti niz dimnjak i donijeti im šta god požele.