Vijesti

Kompletna rekonstrukcija prvog i drugog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla"

Kompletna rekonstrukcija prvog i drugog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla"

BANJALUKA - Prvi i drugi paviljon studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci neće se privremeno sanirati, već će se po hitnom postupku raditi njihova kompletna rekonstrukcija, a vatrogasci su danas pokrili dio krova što je za sada prioritet, saznaju "Nezavisne".

Na današnjem sastanku rukovodstva Studentskog centa i predstavnika resornog ministrastva, prema riječima Zorana Babića, direktora Studenstskog centra "Nikola Tesla" dobio je usmeno obećanje da će se po hitnom postupku ući u proceduru kompletne rekonstrukcije, što je i bio plan, a nevrijeme je samo doprinijelo da se ovaj proces ubrza.

"Još uvijek je sve u formi usmenog dogovora, sada slijede sve zakonske procedure kako bi se to sprovelo, ali ono što je najavljeno jeste da će sve biti hitno i ubrzano", rekao je Babić.

Prioritet je, kako ističe Babić, da se na svim paviljonima za početak stavi kvalitetan krov, kako ne bi ulazila voda i kako bi se zaštitili od daljeg propadanja.

To je prva faza radova, dok druga faza, kako ističe, podrazumijeva unutrašnju sanaciju, a studenti će se useliti kada im nadležna inspekcija da zeleno svjetlo da nema vlage niti bilo kakve opasnosti po zdravlje.

Podsjetimo, tri paviljona su pretrpjela popriličnu štetu tokom olujnog neveremena koje je u ponedjeljak i utorak zadesilo Banjaluku.