Vijesti

Učenicima u Srpskoj dozvoljene mature i ekskurzije

Učenicima u Srpskoj dozvoljene mature i ekskurzije

​BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske saopštilo je da je obavijestilo sve osnovne i srednje škole u Srpskoj da u narednom

periodu mogu planirati sve aktivnosti koje se odnose na organizaciju škole u prirodi, izleta, ekskurzija te proslava maturskih večeri, a na osnovu mišljenja Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

 

"Ovakvo mišljenje Instituta zasnovano je na trenutno poboljšanoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, uz napomenu da je prilikom organizacije ovih aktivnosti potrebno primjenjivati sve preporučene higijensko-epidemiološke mjere, radi smanjivanja mogućnosti zaražavanja učenika i nastavnog osoblja prilikom njihove realizacije", naveli su iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ujedno, kako su dodali, škole trebaju da imaju plan i utvrđene mjere koje je potrebno preduzeti u slučaju da se kod učenika ili nastavnika utvrdi prisustvo virusa korona tokom realizacije ovih aktivnosti.

"Iz Instituta za javno zdravstvo RS napominju da ukoliko bi došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u narednim mjesecima, tokom realizacije navedenih aktivnosti,  moguće je ponovno razmatrati rizik njihove realizacije. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske takođe je obavijestilo ustanove kulture Republike Srpske da, prema mišljenju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, mogu organizovati programske aktivnosti uz puni kapacitet publike, a uz pridržavanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera", navodi se u saopštenju.

 

Nezavisne Novine