Vijesti

Đoković zvanično najbolji u 2021.

Đoković zvanično najbolji u 2021.

Međunarodna teniska federacija proglasila je i zvanično Novaka Đokovića i Ešli Barti najboljim u 2021.

 

U saopštenju ITF se ističe da je Novak nastavio da obara rekorde i da ispisuje nove stranice teniske istorije u jednoj neprocjenjivoj eri svjetskog tenisa.

"Srbin koji ima 34 godine je imao senzacionalnu godinu završivši je kao najstariji broj jedan, sada je odmakao ispred Pita Samprasa s najviše nagrada ITF svjetskog šampiona", stoji u saopštenju.

Ističu se rezultati koje je Novak postigao u proteklih 12 godini i citira izjava svketskog broja jedan.

"Posle tako uspešne godine za mene, moj tim, porodicu i navijače, velika je čast biti dobitnik priznanja ITF svetski šampion po sedmi put. Zahvalan sam i ponisan na rezultate koje sam postigao i srećan sam što sam imao šansu i da se takmičim za srpski nacionalni tim", poručio je Đoković.

Ešli Barti je najbolja u ženskom tenisu.

Australijanka je osvojila pet trofeja u 2021. od kojih je svakako najveći trijum na Vimbldonu.

"Biti ITF svjetski šampion u 2021. je nešto na šta sam veoma ponosna. Imam sreće da se takmičim u ovom sportu koji iznad svega volim i za koji živim, posebno što je to bila veoma nepredvidiva i izazovna godina.

Zahvalila bih svom timu i porodici na svemu što čine i naravno hvala svim navijačima širom svijeta što nastavljaju da nas podržavaju", poručila je Bartijeva.

(B92.net)