Vijesti

Nadležne službe obišle više lokacija u Banjaluci zbog najavljenih padavina

Nadležne službe obišle više lokacija u Banjaluci zbog najavljenih padavina

BANJALUKA - Zbog najavljenih obilnih padavina, predstavnici Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice obišli su kritične tačke u Banjaluci gdje može doći do izlijevanja rijeka i bujičnih potoka.

 

 

 

Iako su obilnije padavine najavljene za područje Hercegovine, nadležne službe kako ističe Dragan Babić, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice - gradske službe pojačano prate stanje na terenu na području grada Banjeluke.

 

"Podignuta je pripravnost i Vatrogasne jedinice, dodatno smo provjerili ispravnost opreme, odnosno pumpi, čamaca i drugih materijalno-tehničkih sredstava koja se koriste u sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od poplava", kazao je Babić.

 

Prema njegovim riječima, trenutni vodostaj Vrbasa je u granicama normale i u kontaktu sa Hidroelektranom Bočac, kako su obaviješteni - nema najavljen veći priliv vode.

 

"Takođe obišli smo i rijeku Vrbanju i zabilježena je neznatna promjena u vodostaju", zaključio je Babić.

 

Podsjećamo, iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske najavili su da se u narednom periodu, posebno danas, 05. novembra očekuju obilne padavine, posebno izražene u Hercegovini, stoji na sajtu Gradske uprave.