Vijesti

Borac prve kategorije gladan i u bijedi

Borac prve kategorije gladan i u bijedi

Siniša Savić borac prve kategorije ostao je bez ikakvih primanja, još samo godišnji borački dodatak od 167 KM. Siniša je trajno onesposobljen za rad, zbog tri ugrađena stenta, poslijedni srčani infrakt je imao prije mjesec dana.

Borac prve kategorije gladan i u bijedi

 

Savić je kupio parcelu od 600 kvadrata,a greškom mu je uknjiženo 1765 kvadrata zbog koji je izgubio mjesečnu pomoć od Centra za socijalni rad.

 

„Uknjiženo 1765 umjesto 600 kvadrata, od kojih sam ja za ovu godinu zaradio 6,69 KM. I ukida mi se novčana pomoć od 129 KM, jer sam to zaradio, tih 6,69. Pa bih ja sad pitao gospodina Alena Šeranića koji je ovo potpisao, ovo rješenje, da se zamijenimo jedan mjesec dana, pa da ja njemu dam svoju godišnju zaradu od 6, 69 KM, a da on meni da svoju platu, jednu samu“ kaže Siniša.

 

 


                          
Od 129KM novčane pomoći, Siniša je kupovao lijekove za svoje teško zdravstveno stanje, a živi od pomoći komšija i prijatelja. Oni mu donose vodu, struju mu je uveo čovjek iz Žepča, koji prolazeći kraj table za pomoć nije ostao imun na ono što je vidio.

 

„Eno vidjeli ste onu kantu tamo piše - gladan sam, ubaci nešto. Ljudi ubace, ja jedem i šutim, nikom ništa. Ne žalim se, nisam se ni žalio nikom. Što mi ubace to pojedem i završena priča, ali sam bar kupio lijekove, sad nemam ni to. I šta sad?“ pita se borac Siniša.

 

 

Zbog tri infrakta i tri ugrađena stenta , Savić kaže da je nesposoban za rad, a bez pomoći naroda ne bi preživio.

 

„Sad ja pitam kako ja da živim? Zašta da lijekove kupim, hajde ješću što mi narod da, eto, ne tražim za to. Nek me narod hrani, hraniće me i hranio me je i baš me briga, ali hoću za ovo. Hoću da mi vrate ono za šta sam lijekove kupovao. Ne mogu umrijeti nazor, ne mogu u grob živ", kaže ovaj demobilisani borac.

 

 

Kaže da ne može da shvati po kojim kriterijumima mu je ministar ukinuo pomoć.

 

"Nisam proveo četiri godine u rovu da živim kao prosjak.  Na minus 27 stepeni pod hrastom spavam i sad ostajem, ta ista Republika Srpska koju sam stvarao na -27 mi se sad vraća to“, rekao je Savić. 

 

 

Savić samo želi od Republike Srpske da možemo sebi da kupi lijekove i ništa više, za ostalo se uzda u narod koji ga hrani i pomaže mu. 

 

Broj telefona za pomoć Siniši Saviću - 065 270 277

(Izvor BN portal)