Vijesti

MODRIČA DOMAĆIN OKO 300 SPORTISTA

MODRIČA DOMAĆIN OKO 300 SPORTISTA

 Modriča, 23.05.2021 – „Klub borilačkih sportova“ i Opština Modriča bili su domaćini internacionalnih kvalifikacija i Prvog kvalifikacionog karate turnira za Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u mjesecu oktobru u Rumuniji.

Ova sportska manifestacija počela je 22.05.2021. godine, stručnim seminarom za sportiste, trenere i sudije, a juče se održalo takmičenje i to u tri sale u skladu sa propisanim epdemiološkim mjerama i preporukama.

Organizator sportske manifestacije u Modriči je Karate savez Republike Srpske, a Klub borilačkih sportova Modriča je tehnički organizator. Imaćemo ukupno četiri kvalifikaciona turnira i na osnovu zbira bodova formiraćemo reprezentaciju Republike Srpske, koja će nas predstavljati u Rumuniji. Juče smo imali seminar za licencirane sudije i trenere, koji nastavljamo i danas“, istakao je u ime organitazora Nikola Živković.

Turnir je otvorio načelnik opštine Modriča Jovica Radulović, koji je istakao da ga posebno raduje to što je ova sportska manifestacija prvi veliki sportski događaj u Modriči nakon duže od godinu dana, odnosno od proglašenja pandemije virusa korona u Republici Srpskoj. „Posebno mi je drago što je opština Modriča pokrovitelj jedne ovakve sportske manifestacije. Želimo da se naši gosti iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i većeg broja opština Republike Srpske i Bosne i Hercegovine osjećaju ugodno u našem gradu, da se ispoštuju sve epidemiološke mjere i da sve protekne u najboljem redu“, dodao je Radulović. Na turniru učestvuje više od 300 takmičara, instruktora i sudija iz 22 karate kluba. Takmičenje se odvija u svim kategorijama od pionira do seniora, a Klub borilačkih sportova ostvario je pravo da se takmiči oko 50 njihovih članova.