Vijesti

Vozači oprez, mokri i klizavi kolovozi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po pretežno mokrom i klizavom kolovozu, u višim predjelima ima poledice i vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Oprez je neophodan i na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina zbog mogućih odrona kamena i zemlje na kolovoz.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, u zoni ukrštanja sa magistralnim putem, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na dionici magistralnog puta Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih toplica, te na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, dionici Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, zbog čega se saobraća jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U Federaciji BiH vidljivost je jutros zbog magle smanjena na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, posebno na putnim pravcima Čevljanovići-Dolovi, Konjic-Mostar, Kiseljak-Kaonik-Vitez, kao i putevima na širem području Goražda i Bihaća.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, mjestimične poledice ima na putnom pravcu Bugojno-Koprivnica-Kupreška Vrata, a moguća je i na ostalim putevima u planinskim predjelima, mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Resanovci-Drvar.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja. 

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.