Vijesti

Magla i poledica na putevima, oprez u vožnji

Magla i poledica na putevima, oprez u vožnji

BANJALUKA - U Republici Srpskoj niska temperatura i jak mraz, koji je posebno izražen u planinskim predjelima, doprinose stvaranju lokalne poledice na svim vlažnim lokalitetima, u sjenovitim dijelovima puteva, preko planinskih prevoja, mostova i nadvožnjaka, te na prilazu tunelima, upozoravaju jutros iz Auto-moto saveza Srpske.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na području Doboja, Teslića, Modriče i Šamca, te dionici auto-puta "9. januar" Prnjavor-Doboj.

U višim, planinskim predjelima donjeg Podrinja na kolovozima mjestimično ima snijega.

Sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz mogući su na usjecima i pored kamenih kosina.

Poledica je jutros moguća i u Federaciji BiH, zbog niske temperature, a poseban oprez neophodan je na putevima u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Ugaženog snijega još ima na putnim pravcima Livno-prevoj Mlinište, Kupres-Šujica i Bosanski Petrovac-Drvar.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima Kiseljak-Kaonik, Zenica-Doboj i Doboj-Gračanica.

Zbog aktiviranja klizišta na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih toplica, saobraćaj se odvija usporeno.

Saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici magistralnog puta Bijeljina - Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U tunelu "Kalovita brda", na dionici magistralnog puta LJubogošta-Pale, saobraćaj je, zbog sanacionih radova, potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Na dionici magistralnog puta Brčko-Bijeljina, od Fabrike "Pirometal" do šljunkare, naselje Gredice, zbog deminerskih radova od 8.00 do 16.00 časova saobraćaj će biti obustavljan 30 minuta, a propuštan 10 minuta.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13, na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati tako što će biti obustavljan 30 minuta, a 10 minuta propuštan.

Zbog deminerskih radova na magistralnom putu Brod-Odžak, u mjestu Klakari Gornji, od 8.00 do 16.00 časova na snazi su obustave, i to 30 minuta, a 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, dionicama Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača saobraća se jednom trakom, naizmjenično, zbog aktiviranih klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.