Vijesti

Žena kojoj Vudi Alen duguje sve

Brojni glumci su najavili kako više neće sarađivati s Vudijem Alenom zbog optužbi da je seksualno zlostavljao svoju kćerku Dilan Ferou.

Dokazi da je slavni holivudski reditelj i glumac godinama zlostavljao svoju kćerku su odranije postojali, međutim uspjeh u odbrani javnog imidža Vudija Alena počiva na nevjerovatnoj posvećenosti njegove publicistkinje Lesli Dart, koja važi za jedog od najopakijih igrača u svijetu šou-biznisa.

Magazin "The Hollywood Reporter" je prošle godine objavio tekst u kojem je autor predstavio sve poteze moćne Lesli, koja se borila rukama i nogama da njen klijent ostane neokaljan pod teškim optužbama za zlostavljanje.

Dartova je spinovala, prijetila, otkazivala intervjue i zabranjivala pristup nepoželjnim novinarima. Zahvaljujući neustrašivosti koju je pokazala u deset godina rada, Alen je novinarima bio neosvojiva tvrđava, a isto je i s njenim ostalim klijentima, poput braće Koen, Nikol Kidman, Frensisa Forda Kopole i drugih.

Alena je kćerka optužila da ju je seksualno zlostavljao još 1993. godine, ali tada njene optužbe nisu urodile plodom. Godine 2014, kada je "New York Times" objavio prvo njeno svjedočanstvo, Dartova je u manje od tri časa poslala nekoliko mjelova, koji su uključivali linkove s različitim varijantama priče Dilan Ferou. Time je krenula u borbu da odbrani Alena i pokušala dokazati kako priča nije istinita. Dartova je otišla korak dalje - angažovala je grupu advokata i privatnih detektiva da istraže policajce koji vode istragu protiv poznatog reditelja. Na takav način prikupljala je podatke potrebne za izgradnju medijske slike i plasiranje informacija. Zahvaljujući svojim metodama i kontaktima koje je izgradila u svijetu tabloida uspjela je očuvati imidž Vudija Alena svih ovih godina i držati njegovu karijeru u životu, plasirajući priče u medije tako da najviše odgovaraju reputaciji njenog klijenta.

Cijeli koncept funkcionisanja manipulacije Lesli Dart objelodanio je upravo Ronan Ferou, sin Vudija Alena, i zbog toga svi svjetski mediji pišu o sramotnom kraju velike karijere.

Danas slavni glumac i režiser ne samo da je optužen za seksualno zlostavljanje svoje biološke kćerke, nego je u javnosti otvorio brojna moralna pitanja jer je oženio svoju usvojenu kćerku Sun Ji Previn.

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.