Vijesti

Poznata voditeljka progovorila o svojoj borbi sa najtežom bolešću današnjice

Poznata voditeljka progovorila o svojoj borbi sa najtežom bolešću današnjice

“Bila sam neodgovorna prema sebi i svojoj porodici”, riječi su poznate voditeljke i majke dvoje mališana koja se nedavno suočila sa svojim najvećim strahom.

Ana Mihajlovski je napipala izraslinu u predjelu dojke i bilo joj je jasno da borba sa tumorom tek predstoji. Odmah je otišla kod ljekara, a svoju bolest smatra kao redovnu pojavu današnjice koja može da se riješi jedino pravovremenom reakcijom.
 
"Rak je moj najveći strah, baš kao i mom najboljem prijatelju i mi to zovemo ona riječ koja se nikada ne izgovara. Ljekari mi nisu rekli da moram da idem na hitnu operaciju, već da to mora da ljeti. A ja sve što mogu danas, ne ostavljam za sutra", izjavila je Ana.
 
Priznaje da je neko od njoj bliskih ljudi prošao kroz istu borbu, ali nije željela da govori o kojoj osobi je reč. Strah je sve vreme bio prisutan i trebalo je vremena dok nije saznala da je posredi dobroćudni tumor. 
 
"Tumor je bio prevazišao veličinu za praćenje, sve je išlo brzo. Ništa se ne zna dok se ne uradi histopatološki nalaz. Mada, kada su lekari rekli: Benigno je, veruj, nikakav strah nisam imala", kaže Ana.
 
Voditeljka kaže da će biti srećna ukoliko barem nekoliko žena izvuče pouku iz njenog primjera.
 
"Nisam razmišljala ni o čemu, imala sam sjajno društvo. Nisam krivila sebe, zapravo, bila sam besna na sebe zato što se nikada nisam pregledala, što je izuzetno neodgovorno. Ne samo prema sebi već i prema celoj porodici. Zato bih bila najsrećnija da barem nekoliko žena izvuče pouku iz mog primera. Ja jesam i veoma sam svesna da je moglo i da ne bude tako, da je tumor mogao da bude maligne prirode, da sam mogla da zakasnim. Zato je bitno da se kontrolišemo već od dvadesete godine", kaže Ana.