Vijesti

Kraljica Elizabeta neće doći na Harijevo vjenčanje?

Kada su princ Hari (33) i glumica Megan Markl (36) objavili u ponedjeljak da su se vjerili, kraljica Elizabeta II (91) im je među prvima čestitala i rekla da je jako zadovoljna. Ali uprkos njenom ushićenju, kraljica možda neće doći na unukovo vjenčanje.

Elizabeta je poglavarka Engleske crkve, koja se drži uvjerenja kako je brak za cijeli život i odbacuje mogućnost razvoda. Naime, Megan je već bila u braku s producentom Trevorom Engelsonom (41) od kojeg se razvela 2013. godine.

Kraljica je iz istog razloga propustila vjenčanje svog sina, princa Čarlsa (69) s Kamilom (70).

“Ne mogu da idem na vjenčanje. Mislim da mi to moja pozicija ne dopušta”, objasnila je tada svoj izostanak Elizabeta koja nije otišla na crkveni obred, ali je bila kasnije na svadbenoj proslavi, piše portal 24sata.hr.

Nekada je Engleska crkva zabranjivala brak razvedenima, ali promijenila je svoja pravila 2002. godine. Ipak, kraljica ozbiljno shvata svoju čelnu poziciju.

Inače, Hari i Megan su objavili da će se vjenčati u maju sljedeće godine u dvorcu Vindsor, ali se još uvijek ne zna tačan datum. Navodno su se prilagodili i periodu kada će Kejt Midlton (35) i princ Vilijam (35) dobiti svoje treće dijete.

©2021 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.