Vijesti

Bivši banjalučki inspektori pušteni iz zatvora

Bivši banjalučki inspektori pušteni iz zatvora

BANJALUKA - Nekadašnji banjalučki inspektori za narkotike Srđan Radulović (33) i Ognjen Stijak (33) pušteni su iz zatvora, nakon što je Ustavni sud BiH ukinuo presudu kojom su osuđeni na ukupno 15 i po godina zbog trgovine drogom i drugih krivičnih djela.

 

 

 

"Na slobodu su pušteni juče, nakon što su četiri i po godine proveli u zatvoru", rekao je za "Nezavisne" Milan Romanić, advokat Radulovića, dodajući da će u njihovom slučaju biti organizovano ponovno suđenje.

 

Ustavni sud BiH ukinuo je presudu Vrhovnog suda RS, odnosno usvojio apelacije Radulovića i Stijaka.

 

"Utvrđuje se povreda prava na pravično suđenje, te se predmet vraća Vrhovnom suda RS koji je dužan da po hitnom postupku donese novu odluku. Nalaže se Vrhovnom sudu RS da, u roku od tri mjeseca obavijesti Ustavni sud BiH o preduzetim mjerama s ciljem izvršenja ove Odluke", navode iz Ustavnog suda BiH.

 

Presuda im je, odlukom Ustavnog suda BiH, između ostalog, srušena i zbog nezakonitog salušanja glavnog svjedoka, narko-dilera Gorana Bošnjaka.

 

"Ustavni sud zapaža da su i u konkretnom slučaju osporene presude u odlučujućem dijelu zasnovane na iskazu svjedoka G.B. Pri tome, Ustavni sud zapaža da apelanti nisu bili u prilici da na glavnom pretresu unakrsno ispitaju ovog svjedoka i na taj način su ostali uskraćeni za mogućnost da diskredituju iskaz ovog svjedoka, kojem je sud poklonio vjeru i koji iskaz je bio od odlučujućeg značaja za utvrđivanje krivice apelanata", stoji u odluci Ustavnog suda BiH.

 

Presudom Vrhovnog suda RS iz marta 2016. godine, Radulović i Stijak osuđeni su zajedno s kolegom Markom Kovačevićem zbog organizovane trgovine drogom i drugih djela.