Vijesti

Zvizdić zgrožen zbog poruka mržnje iz Čapljine

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izražava zabrinutost i zgroženost zbog poruka "mržnje, i etničke i vjerske diskriminacije koje su proteklog vikenda poslali pojedini ostrašćeni građani Čapljine tokom manifestacije Velike maškare".

Zvizdić u reagiranju navodi kako njihova morbidna izvedba predstavlja nedopustiv akt koji vrijeđa žrtve, ruši dostojanstvo pojedinca i potiče strah. 

"U vremenu kada treba da težimo civilizacijskim vrijednostima koje su ugrađene i u evropsku konvenciju o ljudskim pravima i koje najjasnije osuđuju diskriminiranje po bilo kojoj osnovi, ovakvo ponašanje pojedinaca koji vrijeđaju dostojanstvo drugih i veličaju presuđene ratne zločince, predstavlja drzak, neciviliziran i zlokoban postupak", naveo je Zvizdić u svome reagovanju.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH očekuje od nadležnih institucija da u skladu sa zakonskim procedurama poduzmu sve potrebne radnje kako bi se zaustavile i sankcionisale takve demonstracije ideološke, nacionalne i vjerske mržnje.

©2020 “MOMČILOVIĆ – STUDIO M” d.o.o. Sva prava zadržana.