Vijesti

Nove snježne padavine usporile saobraćaj

Nove snježne padavine usporile saobraćaj

BANJALUKA - Nove snježne padavine koje su tokom noći zahvatile pojedine krajeve Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) usporile odvijanje saobraćaja, naročito na putevima u višim predjelima gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Snijeg otežava saobraćaj na magistralnim putevima Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Ključ preko Laništa i Bosanski Petrovac-Drvar preko Oštrelja, te Travnik-Donji Vakuf preko Komara, Bugojno-Kupres-Livno, Sarajevo-Konjic i Sarajevo-Tuzla.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina vozačima se skreće pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja kroz Bijeljinu u ulicama 27. marta i Srpske vojske zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice. Putnička vozila preusmjeraena su na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se obilaznicom.

Režim saobraćaja izijenjen je na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru.

Na dionici regionalnog puta Obudovac dva-Lončari zbog radova saobraćaj se odvija jednom trakom.

Zbog aktiviranih klizišta usporeno se saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpske Toplice, dok jednom trakom vozila saobraćaju na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

Na području distrikta Brčko radovi se izvode na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske-distrikta/ i Brčko dva /granica Srpske i distrikta/ - Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U FBiH zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu Resanovci-Drvar saobraćaj se odvija jednom trakom.