Vijesti

Upozorenje na olujni vjetar u srijedu i četvrtak

Upozorenje na olujni vjetar u srijedu i četvrtak

BANJALUKA - Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je upozorenje da se u srijedu i četvrtak, 27. i 28. decembra - očekuje vjetrovito vrijeme uz jak do olujni južni vjetar.

Kako je navedeno, vjetar će jačati u srijedu, tokom popodneva i uveče biće jak, a u Krajini i na planinama od 60 do 80 km/čas. U četvrtak, 28. decembra u jutarnjim časovima očekuje se jak do olujni vjetar.

Vjetar brzine preko 70 km/čas je olujni vjetar i može nanijeti štete.

Brzina vjetra biće manja od one 11-12. decembar, kada je bilo udara i preko 110-120 km/čas.

Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice obavještava građana da bi najavljeno olujno nevrijeme moglo izazvati elementarne nepogode, a time i posljedice po stanovništvo i imovinu, pa se upozoravaju građani da preduzmu mjere radi lične i sigurnosti imovine.

Potrebno je da se pokretne stvari sa balkona uklone na sigurno mjesto, kao i druga pokretna imovina na koju može uticati najvaljeno olujno nevrijeme. U pogledu lične bezbjednosti, potrebno je da građani preduzmu mjere lične zaštite i opreza u slučaju pada tvrdih predmeta sa visina ili oštećenja krovnih konstrukcija objekata i druge infrastrukture.