Vijesti

Moskovski cirkus na ledu stiže u Banjaluku

Moskovski cirkus na ledu stiže u Banjaluku

BANJALUKA - Nakon nastupa pred više od 200 miliona gledalaca u više od 50 zemalja svijeta, Moskovski cirkus na ledu u okviru nove evropske turneje prvi put gostuje u Republici Srpskoj.

Nastup je najavljen za 17. januar u banjalučkoj Sportskoj dvorani "Borik", a kako je potvrđeno za "Nezavisne" riječ je o trupi koja je stekla titulu jednog od vodećih svjetskih cirkusa, sa svojim programom kojim oduševljava publiku širom svijeta izazivajući ovacije za ono što prikazuju.

"Program prilagođen izvođenju na ledu, ali sa svim elementima akrobatike i pratećih sadržaja koji i čine jedan cirkus, izvodi se uz spektakularne svjetlosne efekte koji doprinose magiji, u koju svojim nastupom uvode i gledaoce", navode organizatori.

Od spektakularnih kostima, dinamičnih i vrtoglavih cirkuskih tačaka na ledu do klovnovskih skečeva, kažu dalje navodi, ova fantastična trupa predstavlja vrhunsku ekstravaganciju i autentičnu umjetnost cirkusa, pa ga s pravom upoređuju sa najpoznatijim svjetskim cirkusom "Cirque Du Soleil".

Nastao 1964. godine kao prvi spektakl te vrste, Moskovski cirkus na ledu i danas primjenjuje zlatne standarde potrebne za spektakularno izvođenje predstava ovakve vrste, ali i unapređuje izvođenje tačaka, po čemu su postali poznati širom svijeta. Pored parterskog izvođenja tačaka, klovnova i akrobatike, gledaocima će biti prikazane i tačke na trapezu, a sve spojeno s akrobatikom na klizaljkama.

"Program za sve generacije, u kojem će pored djece uživati i njihovi roditelji, tokom proteklih godina je postao spektakularna svjetska atrakcija koja doprinosi zabavi publike i puni dvorane širom svijeta", javili su organizatori, koji su za ovaj spektakl odredili cijene ulaznice u iznosu od 20, 30 i 40 KM.