Vijesti

Svečano otvaranje "Trga Republike Srbije" u Buenos Ajresu

Svečano otvaranje "Trga Republike Srbije" u Buenos Ajresu

BUENOS AJRES - U Buenos Airesu danas će svečano biti otvoren "Trg Republike Srbije” u prisustvu prvog potpredsjednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i Delegacije Grada Beograda.

Dačić bi danas, takođe, trebalo da se sastane sa ministrom spoljnih poslova Argentine Horheom Marselom Forijem i potpiše Sporazum o trgovini i ekonomskoj saradnji između dvije zemlje.

Kako je najavljeno, otvaranju “Trga Republika Srbija” prisustvovaće i ambasadorka Srbije u Argentini Jela Baćović, kao i potpredsjednica Skupštine Buenos Airesa Karmen Poljedo i ministar za urbanizam u Vladi Buenos Airesa Eduard Makiaveli.

U delegaciji Beograda su predsjednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.

Svečano otvaranje Trga Republika Srbija uslijediće nakon što je u Beogradu oktobra ove godne otvoren Park Republike Argentine koji predstavlja još jednu potvrdu prijateljskih odnosa naše dvije zemlje.

Dačić je juče, prvog dana posjete Argentini, razgovarao sa potpredsjednicom te zemlje Gabrijelom Mićeti i održao izlaganje u Argentinskom savjetu za međunarodne odnose na temu "Spoljna politika Srbije i aktuelni izazovi".

Delegacija Grada Beograda juče se upoznala sa funkcionisanjem javnog prevoza u prestonici Argentine i obišla Kolon teatar, jednu od najpoznatijih operskih kuća na svijetu.