Karate turnir "Teslić Open 2013"

Dana 06.04.2013. godine u 10 časova počeo je treći međunarodni karate turnir „Teslić Open 2013“ koji već tradicionalno organizuje karate klub „Tigar“ iz Teslića. Turnir se održava u sportskom centru „Radolinka“ u Tesliću pod pokroviteljstvom opštine Teslić i Načelnika opštine.

Trener karate kluba „Tigar“ iz Teslića i domaćin turnira Boro Stojković rekao je da na turniru ukupno učestvuje 598 takmičara iz 28 klubova iz Srbije, Slovenije, Federacije BiH i Republike Srpske. Gosti turnira su članovi kluba borilačkih sportova iz Švicarske koji su u revijalnom dijelu turnira prezentovali borilačke vještine.

Nečelnik opštine Teslić dr Milan Miličević izrazio je svoje oduševljenje povodom održavanja trećeg karate turnira u Tesliću i zahvalio se ljudima koji su ga organizovali te posebno karate klubu „Tigar“ te istakao da vjeruje da će turnir zaživjeti i postati tradicionalan.

Rajko Radulović, Sportski direktor Karate saveza istakao je da je vrlo značajno što se opština Teslić uključila u finansijsku pomoć organizacije ovog turnira i da se jedino na takav način može očekivati da se okupi veliki broj takmičara.

Miroslav Stojnić Miki voditelj kluba borilačkih sportova iz Švicarske istakao je da mu je veoma drago što je na takmičenju veliki broj sportista i da je upravo tako bilo i u vremenima kojih se on vrlo rado prisjeća.

Rajko Vučičević, generalni sekretar Karate saveza i član sudijske komisije Svjetske karate konfederacije izjavio je da je turnir veoma kvalitetan i da je on uvertira u osnovne aktivnosti Karate saveza RS-a.

Pored svega navedenog sa sigurnošću možemo reći da je turnir uspješno organizovan i da su Teslićani mogli uživati u jednoj velikoj sportskoj manifestaciji te se nadamo da će se uspješno nastaviti i narednih godina.

zp8497586rq